Кондиціонери оптом

Виробники

Канальні спліт-системи


Внутрішні блоки спліт-систем канального типу монтуються і тим самим приховуються від людського ока за підвісними стелями. В цьому ж міжстельовому просторі розміщується і система теплоізольованих повітропроводів, які розподіляють охолоджене повітря у приміщенні. Завдяки такій конструкції канальні кондиціонери здатні створювати ефект прохолоди одночасно в кількох кімнатах, а за потреби навіть постачати до них свіже повітря з вулиці. 

 

З метою збереження корисних кубометрів в умовах квартир внутрішні блоки канальних кондиціонерів монтують там, де наявність високої стелі не відіграє важливої ролі, приміром у туалетах чи коридорах. У таких кімнатах підвісні стелі «поглинуть» від 25 до 40 см. Натомість в усіх інших приміщеннях вони опустяться не більше ніж на 10-15 см – цього вистачить, аби заховати повітропроводи. Якщо ж встановити повітряні решітки над дверима, що знаходяться між кімнатами і коридорами, можна взагалі обійтися без підвісних стель.

 

 

Щоправда, монтаж канальних кондиціонерів потребує виконання проектувальних робіт і точного підрахунку перерізів повітропроводів. Це пов'язано з тим, що бажану температуру можна встановити лише в тому приміщенні, де розміщений внутрішній блок, а у всіх інших вона регулюватиметься опосередковано. Якщо діаметри повітропроводів підібрати неправильно, то контролювати мікроклімат в усіх приміщеннях досить складно. На допомогу можуть прийти сучасні автоматизовані системи керування, які, хоча й коштують чимало, забезпечують точність встановлення потрібної температури в усіх кімнатах помешкання.